Hypnoosi vierottaa nopeasti

ILKKA Lauantai 17. lokakuuta 1995 - teksti Niku

Savuttoman päivän vinkki tupakoiville

Nopein ja tehokkain tapa päästä eroon tupakasta on hypnoosihoito, myös halvin. Eräät tutkimukset todistavat, että hypnoositerapiaan turvautuneista tupakoitsijoista jopa yli 90 % on lopettanut polttamisen.

Vastaaviin tuloksiin on päässyt myös hypnologi Kari Tuomaala Hypnoosi- ja Psykovalmennus Keskuksesta, Seinäjoella. -yksittäiskäynneillä onnistumisprosentti on 90, jopa yli. Ryhmäistunnoissa päästään korkeintaan 60 %:n tulokseen, Tuomaala kertoo.

Vain yksi tai kaksi hoitoa

Hypnoosi on ollut - tietyistä syistä - suomessa pitkään jotakin mystiikkaan verhottua tai jopa noituuteen ja vieläkin pahempiin termeihin liitettyä toimintaa. Viimeiset vuodet se on noussut nopeasti tavoittelemaan sille kuuluvaa asemaa tehokkaana ja monipuolisena hoitona myös lääketieteessä.

Tupakasta vieroitus on yksi yleisimmin käytettyjä hoitomuotoja hypnoosissa. Onnistumisprosentin korkeus johtunee siitä, että tupakanpoltto on yleensä mekaaninen, tietynlainen opittu käyttäytyminen, johon hypnoosilla voidaan vaikuttaa paremmin kuin psykodynaamisiin järjestelmiin. Tämän vuoden aikana tupakasta vieroitettavia asiakkaita on ollut 1-2 joka päivä, toteaa Tuomaala. Tuomaalan mukaan "pääsääntöisesti jo yksi käyntikerta tehoaa": - Teen kuitenkin toisenkin hoidon koska silloin ollaan vielä alttiimpia.

Ei kielletä

Moni tupakoitsija on yrittänyt lopettaa yksikseen. Hän on kieltänyt itseltään polttamisen satoja kertoja -turhaan. "Kielteisyys on este jota pitää karttaa", sanoo Kari Tuomaala. "Pyrin osoittamaan asiakkaalleni, että hän saa oikeastaan yhden mahdollisuuden lisää, mahdollisuuden olla polttamatta. Kasettia teen harvoin, vasta silloin, jos asiakas joutuu tulemaan kolmannen kerran. kasetti on hätävara ja hoidon aikana tukena käytettävä."

Hypnoosihoitoon tulevat asiakkaat ovat saaneet kipinän ns. puskaradion kautta. Yli puolet on sellaisia, joiden ystävä on kertonut päässeensä irti paheestaan. moni voi ajatella, että "minuun ei hypnoosi tehoa". Ei kaikkiin tehoakaan, mutta tupakasta vieroitus on hieman eri asia: "Siinä ei hypnoosin syvyydellä ole sanottavan suurta merkitystä." Tuomaala huomauttaa.

NIKU

© Suomen Suomen Hypnoosi- ja Psykovalmennus Keskus. Kaikki oikeudet pidätetään.