Psyykkinen urheiluvalmennus

Nykyään tiedetään ja tunnetaan, että henkiset ja psyykkiset tekijät sekä tunteiden hallinta ratkaisevat silloin, kun on kyse huippukireän kilpailun voitosta - ja menestymisestä. Enää ei riitä se: Mitä on tehty? Nyt halutaan tietää: Mitä on tehtävissä?

Psyykkisen valmennuksen ja valmistautumisen on tänään kuuluttava alusta lähtien jokaisen urheilijan kasvatukseen ja kokonaisvaltaiseen kunnon luomiseen. Johtavissa urheilumaissa tämä on jo vuosia ollut itsestään selvyys. Myös Suomessa nämä tosiasiat osittain myönnetään, mutta tieto ja sen hyväksi käyttö ovat suurelle osalle kehityskelpoisimmistakin urheilijoista vielä tuntemattomia. Valmentajat saattavat väheksyä henkisen ja tunnepuolen systemaattista kehittämistä ja arvostaa yhä vanhahtavia, päällikkömäisiä ja isällisiä keinoja, vaikka jatkuvasti lisäntyvien vaatimusten ja niiden myötä kasvavien paineiden ja vastuukysymysten keskellä valmentajienkin henkinen ja emotionaalinen (työn) ohjaus olisi tarpeellisempaa.

Psykologi Pertti Virtanen (yksi Suomen Hypnoosi- ja Psykovalmennus Keskus Oy:n perustajista), teki pitkän ja hyvin kunnioitettavan uran yrityksessämme, 1991-2019 välisenä aikana, eritoten urheilupsykologisella puolella.

Tietoa ja taitoa kyllä löytyy

Psyykkisessä valmennuksessa olemme tehneet yhteistyötä KUORTANEEN URHEILUOPISTON kanssa vuodesta 1991 alkaen. Allekirjoittanut on toiminut mm. psyykkisen valmennuksen asiantuntijana, vetäen vuosien varrella useita henkisen valmennuksen A-lajiosaan kuuluvia koulutustilaisuuksia. (Aiheesta lehti artikkeli "Kaikki lähtee korvien välistä" Ilkka-lehti)

Samoin eri urheiluseurat, joukkueet ja yksittäiset urheilijat ovat saaneet apua psyykkisten tekijöiden ja psyykeensä hallintaan mitä erilaisimmissa lajeissa. Niinpä kursseille ovat samanaikaisesti voineet osallistua ratsastus-, paini-, karate-, judo-, jääkiekko-, jääpallo-, jalkapallo-, petanquevalmentajia.

Kurssit kestävät yleensä noin 4 päivää ja sisältävät teoriaa ja käytännön harjoituksia suhteessa 50 / 50.

Palautteet tämän kaltaisista kursseista ovat olleet yksinomaan erittäin myönteisiä ja niihin on poikkeuksetta pyydetty jatkoa.

Kursseilla opetetaan myös hypnoosin dynamiikkaa ja mahdollisuuksia käyttää hypnoosia rentoutumiseen, palautumiseen ja keskittymiskyvyn parantamiseen.

Halutaan tietää, miten käytetään NLP:n keinoja, optimaalisen suorituksen aikaan saamiseksi, häiritsevien tekijöiden karsimiseksi suorituksesta ja traumaattisiksi koettujen epäonnistumisten jättämien vaikutusten kumoamiseksi tai karsimiseksi pois mielestä.

Kursseille on osallistunut valmentajien ja joukkueiden lisäksi usein myös yksittäisiä urheilijoita, jotka ovat kiinnostuneet omien suoristustensa parantamisesta.

Kurssien lisäksi urheiluseurat ja joukkueet voivat kytkeä valmennusleiriensä yhteyteen oman toiveittensa mukaisen, muutaman tunnin mittaisen psyykkistä valmennusta käsittelevän jakson. (Aiheesta lehtiartikkeli "Psyykestä apu tuloslamaan" Ilkka-lehti)

Ryhmille tarkoitetut kurssit, valmennukset ja harjoitukset tapahtuvat sopimuksen mukaan ympäri suomen.

Työskentelykohteitamme: freestylen MM- ja Olympiajoukkueen psyykkisen valmennuksen johtotehtävät (Nagano) 1992-1998. Suomen mäkimiesten MM- ja Olympiajoukkue 1993-1995 henkinen valmennus, maratonin EM-joukkue 1994, jousiammunnan MM- ja Olympiajoukkue 1993-1995, Kohtia Atlantaa-projekti (olympiajoukkueen OTO-psykologi) 1993, Liiga-Ilves (SM-liiga) 1994, AKK:n psykologileireillä psyykattavina ollut mm. myös Kimi Räikkönen ja Sanna Pinola.

Henkilöpsyykattaviin kuuluu mm. Jousiampuja Jari Lipponen 1993-1997, maratoonari Harri Hänninen 1994>, kilpa-autoilija Risto Virtanen (Formula 3000-sarja Japanissa) 1996>, keilaaja Kimmo Lehtonen (mm. MM-hopeaa 1999 Abu Dhabi) 1997>,

© Suomen Suomen Hypnoosi- ja Psykovalmennus Keskus. Kaikki oikeudet pidätetään.